Fysiotherapie is een veelgebruikte oplossing voor lichamelijke klachten

De fysiotherapeut is de specialist in beweging en van het lichaam. De fysiotherapeut weet als geen ander hoe het lichaam functioneert en welke gevolgen een soms kleine oorzaak hebben.

Oorzaken kunnen bijvoorbeeld liggen in ongelukken, verkeerde beweging gemaakt, stress, slijtage of operaties. Vaak samen met andere specialisaties binnen de fysiotherapie zorgt de fysiotherapeut voor een zo goed mogelijk functioneren van het lichaam.

De fysiotherapeut probeert eerst uw hulpvraag in kaart te brengen. Het uitvragen van pijn en klachten hoort hier ook bij. Daarna wordt er een lichamelijk onderzoek uitgevoerd om verder uit te zoeken waar uw pijn of klachten vandaan komen. Wanneer dit duidelijk is wordt er samen met u een behandelplan opgesteld en kan de behandeling starten. De uiteindelijke behandeling zorgt er voor dat de opgestelde doelen behaald worden en uw hulpvraag beantwoord wordt.

De behandeling kan bestaan uit verschillende technieken en behandelwijzen die de fysiotherapeut bij u uitvoert of die u zelf uitvoert door middel van een oefenprogramma. Vaak wordt om de behandeling te ondersteunen ook gebruik gemaakt van huiswerkprogramma’s. Natuurlijk werkt de behandeling het best en bent u het snelst van uw klachten af wanneer dit huiswerkprogramma door u uitgevoerd wordt.

Op deze manier kan klachten kunnen voorkomen van teen tot hoofd goed door de fysiotherapeut behandeld worden.

Specialist: alle collega’s