Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Na een extra opleiding van 3 jaar ben je gespecialiseerd in een behandeling van klachten bij mensen die sport belangrijk vinden.

Of je wilt gaan sporten, of je bent gaan sporten en je hebt je geblesseerd. Je bent geopereerd naar aanleiding van een sportblessure. Je wilt je sportprestaties verbeteren. Dit zijn een aantal dingen waar de sportfysiotherapeut je mee kan helpen. En dat allemaal met specifieke begeleiding in de sport die je beoefent.
De sportfysiotherapeut zorgt er allereerst voor dat alles in kaart gebracht wordt. Hierna worden de doelen opgesteld waarbij ook het einddoel in de sport wordt benoemd. De behandeling wordt door de sportfysiotherapeut geregisseerd. Soms zijn namelijk ook andere behandelingen noodzakelijk zoals bijvoorbeeld een behandeling door een manueeltherapeut, dry needling, echografie of shockwave-therapie.

Verder wordt er ook veel gebruik gemaakt van oefentherapie. Hiervoor hebben we bij TeamFysiek de beschikking over een grote oefenzaal en het vliegwiel-systeem. Door middel van dit systeem kunnen we het herstel en de verbetering goed in de gaten houden en precies zeggen wanneer je klaar bent voor een volgende stap in het behandeltraject.

Specialist: Bas Oostvogel