ENKELKLACHT

 

Een enkelklacht is één van de meest voorkomende klachten/blessures en ontstaat vaak tijdens het sporten.

 

Wat zin de klachten?

– Pijn

– Instabiliteit

– Zwelling

– Bloeduitstorting

– Slotklachten

– Angst bij bewegen

 

Wat is de oorzaak?

Bij de meeste enkelklachten gaat het om een verstuiking of verzwikking met schade aan de enkelbanden als gevolg. Vaak gebeurd dit tijdens het sporten maar kan natuurlijk ook gewoon thuis ontstaan.

Daarnaast zijn er veel andere problemen en “oude” blessures van de enkel welke beperkend kunnen werken tijdens dagelijkse activiteiten en/of sporten. Bijna 30% van de sporters heeft tijdens het sporten last van een oude enkelblessure.

 

Welke behandeling is het beste?

Een acute enkelverstuiking vraagt meteen aandacht vanwege de pijn en zwelling.

Voor het stellen van een diagnose, behandeling en het opstellen van een oefenprogramma is het verstandig te overleggen met een (sport)fysiotherapeut.

Met de gerichte behandeling en adviezen van de (sport)fysiotherapeut wordt er geprobeerd dat u uw taken en training zo snel mogelijk op het oude niveau kunt hervatten. Bovendien voorkomt u daarmee herhaling van de blessure in de toekomst.

De (sport)fysiotherapeut traint u (sport)specifiek en functioneel. Zo nodig overlegt hij met uw huisarts, orthopeed, trainer, etc..

Bij sportgerelateerde klachten zult u merken dat het een stuk makkelijker praat met een fysiotherapeut die u als sporter benadert.

Kijk voor meer informatie en advies op https://www.sportzorg.nl/sportblessures/enkelverzwikking-of-verstuiking

Benieuwd of wij u kunnen helpen?

    Volledige naam (*)

    Telefoonnummer(*)

    Na ontvangst van uw telefoonnummer nemen wij z.s.m. contact met u op voor een passende oplossing.