Wat is revalidatie?

Revalidatie is het herstel na een ziekte, aandoening of een operatie. Het doel van de revalidatie om zo goed mogelijk te herstellen zodat je hopelijk alles weer kunt doen wat je voor de operatie ook kon.

Bij welke klachten wordt er gerevalideerd?

– (Sport-)letsel

– Na een operatie

– Na bijvoorbeeld een chemokuur of bestraling

 

Na een operatie moet je vaak herstellen en revalideren. Heel lang blijf je meestal niet in het ziekenhuis. Soms ben je zelfs dezelfde dag alweer thuis. Tijdens de herstelperiode of de revalidatie is de fysiotherapeut bij uitstek geschikt om je hierin te begeleiden.

Welke behandeling is het beste?

Tegenwoordig zijn er voor veel operaties al verschillende richtlijnen en behandelprotocollen. Dit houdt in dat er tussen specialisten en fysiotherapeuten overleg geweest is hoe het beste gerevalideerd kan worden.

De meeste behandelprotocollen bestaan uit een aantal vragenlijsten en verschillende oefeningen. Wanneer nodig kan de fysiotherapeut dit verder ondersteunen door middel van zogenoemde passieve technieken om bijvoorbeeld een beweging te verbeteren.

Voor bijna iedere lichaamslocatie of aandoening waar wij als fysiotherapeuten mee te maken krijgen zijn kennisnetwerken opgericht. Wij van TeamFysiek zijn lid van de meest belangrijke netwerken. Meer hierover vind u op een andere pagina van deze website.

De behandeling zal altijd plaats vinden op basis van de laatste onderzoeken en inzichten zodat u op de beste en juiste manier behandeld wordt.